16.5.13

Yalancı Tavuk Göğsü



Malzemeler;
3 fincan un
3 fincan şeker
1 vanilya
1 damla sakızı
1 litre süt
Yarım margarin

Yapılışı;
Yarım margarini tencerede eritiyoruz. 3 fincan unu yağ ile kavuruyoruz. İçine 1 litre sütü koyuyoruz. 3 fincan şekeri ekleyip ardından damla sakızı ve vanilyayı da ekliyoruz. Muhallebi olana karıştırıyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra ıslatılmış kalıba döküp, soğutuyoruz. Üzerine dilerseniz tarçın ekleyebilirsiniz, afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Merhaba,
    ziyaretin için teşekkürler öncelikle
    ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor,

    hayırlı kandiller diliyorum,

    görüşmek üzere,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, size de hayırlı kandiller..

      Sil
  2. Ellerine sağlık tüm yemekler ve pastalar müthiş gözüküyo
    ben 20 yaşındayım ama senin kadar becerikli değilim malesef :)

    YanıtlaSil