1.5.13

Portakallı Tart


Malzemeler;
1 adet portakal
Hamuru için
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı (margarin de olabilir)
2 yumurta

Kreması için
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket köpürtülmüş şanti

Yapılışı;
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Kabartma tozu ve pudra şekerini unla birlikte harmanlıyoruz, ortaya yumurtaları kırıyoruz. Tereyağının ilave ederek elimizle yoğuruyoruz. Hamur kıvamına gelince tart kalıbına yayıyoruz (bende tart kalıbı yoktu, kelepçeli kek kalıbıyla da şekil vererek aynı hale getirdim.) Hamur kalıbın kenarlarına kadar çıkacak. Hamura eşit bir şekilde bir kaç tane çatalla delik açıyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Pembeleşince hazır olmuş demektir.
Kreması için sütü tencereye döküp ocağa alıyoruz. Hemen ardından toz şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı ekliyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvam koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremaya köpürtülmüş şantiyi ekleyip çırpma teliyle çırpıyoruz (çırpıcı ile değil.) Tart hamuruna kremayı yayıyoruz, üzerine portakal dilimlerini ekleyip soğutuyoruz. (Bir kaç saat buzdolabında durduktan sonra servis edilmesi gerek)
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder