20.5.13

Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta



Malzemeler;
1 adet muz.

Pandispanya için;
4 yumurta
3 yemek kaşığı kaynar su
2 türk kahve fincanı* toz şeker
1 vanilin
3 fincan* un
1 fincan nişasta
1 kabartma tozu
1 fincan kakao

İç çikolata kreması için;
200 gram sıvı krema
200 gram bitter çikolata

İç-dış beyaz krema için;
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı; 
Pandispanya için; yumurtaları sıcak su ile en yüksek ayarda 1 dakika kadar çırpıyoruz. Şeker ve vanilini ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Diğer kuru malzemeleri ekleyip düşük ayarda iyice karışana kadar çırpıyoruz. Yağlanmış, unlanmış kalıpta önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.

Çikolatalı krema için; sıvı kremayı sos tenceresinde (bende sos tenceresi yoktu fakat yakmayan tencerede yaptım) kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kapatıp parçalara ayırdığımız bitter çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz. 1 yemek kaşığı ayrı bir bardağa alıyoruz.

Krema için; Krem şantiyi sütle çırpıyoruz.

Pandispanyayı ikiye kesip çikolata kremasından ayırdığımız bardağa yarısına kadar süt dolduruyoruz. Karıştırıp pandispanyaları ıslatıyoruz. Arasına çikolata kremasının tamamını yayıp kenarlarına dilinlenmiş muzları diziyoruz (ortasına gelmeyecek) ortasına krem şantinin birazını yayıyoruz. Pandispanyayı kapatıp dışını krem şantiyle kaplayıp dilediğinizce süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder