14.5.13

Tuzlu Sekiz Kurabiyesi



Malzemeler;
500 (4 su bardağı) un
1/2 çorba kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
250 gr (1 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
3 adet yumurta (1 tanesi üzeri için)
Çörek otu (isteyen susam da ekleyebilir)

Yapılışı;
Unu, tuzu ve kabartma tozunu eliyoruz. Ortasını havuz biçiminde açıp sirke, margarin ve 2 yumurtayı ilave edip yoğuruyoruz. Hamur yumuşak ve pürüzsüz kıvama gelince yuvarlak top haline getirip buzdolabı poşetine koyuyoruz. Hamuru 15-20 dakika boyunca buzdolabında dinlendiriyoruz. Hamuru 1/2 cm kalınlığında açıyoruz.
(Hazırladığım tarife göre iki naylon arasında merdane ile açmanız gerektiği söyleniyor fakat ben naylonsuz da yapışmadan yaptım, dilerseniz siz o şekilde yapabilirsiniz. ) 40 eşit parçaya bölüp her parçayı elimizle yuvarlayarak kalem şekline getiriyoruz, daha sonra 8 şekline getirip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Yumurtanın sarısı ayırıp çırpıp hamurun üzerine sürüp üzerine çörek otunu ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Çayınız da hazırsa sımsıcak kurabiyelerimiz servise hazır, affiyet olsun :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder