7.5.13

Poğaça



*** ***


Malzemeler;

Hamuru için;
1 büyük su bardağı yoğurt (*** sağdaki pembe çiçekli olan gibi)
1 büyük su bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı silme karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı, yumuşak hamur)

İçi için;
Yarım kalıp beyaz veya kaşar peynir (istediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz, ben peynirli yaptım)

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam (haşhaş veya çörek otu da koyabilirsiniz, ben üçünü de kullanıyorum)

Yapılışı;
İlk olarak içi hazırlıyoruz. Eğer peynirle yapacaksanız rendeliyoruz. Üç eşit parçaya ayırıyoruz (diğer içler için de geçerli)
Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıyoruz, kıvamı gelene kadar yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurulan hamuru üç eşit parçaya ayırıp dikdörtgen şeklinde açıyoruz (tepsimizin enine göre) Daha sonra açılan parçaların her birine ayırdığımız içi ekliyoruz ve uçlarında (uzun kenar) birleştirerek kapatıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş veya az yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine kalan yumurta sarısını sürdükten sonra susam döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder