1.5.13

Çikolatalı Portakallı Pasta



Malzemeler;
1 pasta tabanı veya pandispanya
2 adet portakal

Krema için(pastane kreması);
3 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Dilerseniz 2 yemek kaşığı tereyağı (ben tereyağsız yaptım)

Çikolata sosu için(pastane tariflerine göre);
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao(rengini almazsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Yapılışı;
Krema için tüm malzemeleri geniş bir tencereye alıyoruz. İyice çırpıyoruz. Topaklanmaması lazım. Çırptıktan sonra ocağa alıyoruz. Önce orta daha sonra kısık ateşte pişene(kıvamı gelene) kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Çikolata sosu için bütün malzemeleri bir tencereye koyuyoruz, çırpıyoruz. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca soğumaya bırakıyoruz.
Pasta tabanını sütle ıslatıyoruz. kremayı yayıp ıslatılmış üstü kapatıyoruz. Çikolata sosuyla pastayı kaplıyoruz. Portakalları dilimleyerek süslüyoruz. Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. herseye bayııldıgımı ve cok yeteneklı olduğunu söylesem abartmış olmam sanırım :9 ellerine sağlık takıbe alıyorum banada beklerım:)

    YanıtlaSil
  2. Çok yaratıcı ve çok başarılısın canım...
    Eline emeğine sağlık...
    Annecin ne kadar şansşı böyle becerikli bir evladı var...
    Bu demek oluyorki yeteneğin annenden geliyor...
    Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyi ondan öğreniyorum tabi... Çok teşekkür ederim :)

      Sil