18.5.13

Akdeniz Soslu Tavuk Sote, Patates Püresi Ve Pilav


 Akdeniz Soslu Tavuk Sote
Malzemeler;
Bir kemiksiz tavuk göğsü
4-5 adet doğranmış mantar
1 büyük soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 büyük havuç (rendelenmiş)
Kimyon
Kekik
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Pul kırmızı biber

Yapılışı;
Sotelenmiş tavuğu zeytinyağında suyu çekene kadar tavada kavuruyoruz. Daha sonra sırasıyla soğan, doğranmış biberler, havuç, kimyon, tuz, karabiber ve pul kırmızı biberi ekliyoruz. Sebzeler hafif yumuşayınca mantar ve kekiği ekliyoruz. Suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz (kapalı olarak) Tavuk sotemiz hazır afiyet olsun.


Pilav
Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
Bir avuç şehriye
Tuz
2 kaşık zeytinyağı
4 su bardağı su

Yapılışı;
Pirinçleri yıkayıp yarım saat ılık suda bekletiyoruz. Şehriyeleri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Şehriyeler kavrulunca 4 su bardağı su ve tuzu ekliyoruz. Su kaynayınca ateşi kısıp içine pirinçleri ekliyoruz.  Pirinçler şişip, suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Pilavımız da servise hazır. Afiyet olsun.


Patates Püresi
Malzemeler;
4 patates
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı;
Patatesleri haşlıyoruz, soyuyoruz. Sıcakken eziyoruz. İçine tüm malzemeleri koyduktan sonra bulamaç haline gelene kadar karıştırıyoruz (ezmeye devam ediyoruz) Sotenin yanında pilav eşliğinde servis edilebilir. Afiyet olsun.

3 yorum: