29.4.13

Puf Böreği



Malzemeler;
İçi için:
1 kalıp beyaz peynir
Yarım bardak kıyılmış maydanoz (isteğe göre)
Hamuru için:
1 ve 3/4 su bardağı un
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı un (hamuru açarken kullanmak için)
1 ve 1/2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)

Yapılışı:
İçini hazırlayın. Bir kenara koyun. Unu eleyin ve ortasını açın. Yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı erimiş yağı ekleyin.Tuzlu suyu yavaş yavaş ilave ederek hamur haline getirip iyice yoğurun. Top haline getirin ve üzerini ıslak bir bezle örterek 20 dakika bekletin. Hamuru rula yapın, 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yassıltın ve bir taraflarını yağlayın. Yağlı yüzleri birleştirerek 6 çift elde edin. Islak bezle örtüp 5 dakika daha bekletin. Her çifti oklava ile açın. Tek taraflarını yağlayarak 3 tanesini üst üste koyun. Aynı işlemi diğer üçü ile de yapın. Islak bezle örterek 5 dakika daha bekletin.  Süre dolunca hamurları 40 cm çapında açın. Bir kalıp yardımıyla daireler keserek içini yerleştirip kapayın. Çok kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak servis yapın. (Bekletecekseniz üzerine yağlı kağıt örtün. Yiyeceğiniz zaman kızartın.) Yaklaşık 30- 40 börek çıkıyor.

1 yorum:

  1. Hmmm enfes görünüyor eminim lezzeti de öyledir.Çok özenli bir blogunuz var.Emeğinize dağlık.vakit bulursanız benimbloguma da beklerim:)
    http://sema-semanngunlugu.blogspot.com/

    YanıtlaSil