27.4.13

Elmalı Cevizli Kurabiye



Malzemeler;
1 yumurta
125 g tereyağı (yoksa margarin de kullanılabilir)
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un (2.5 su bardağından biraz fazla)

İçi için;
3 elma (orta boy)
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı ceviz
1 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı;
İçi için; Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Bir tavada rendelenmiş elmaları şekerle pişiriyoruz (karıştırarak). Yaklaşık 4-5 dakika sonra dövülmüş cevizi ve tarçını ekliyoruz, ocağı kapatıyoruz. Karıştırarak birbirine yediriyoruz.
Hamuru için; Bir kaba önce unu koyuyoruz daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. İstediğiniz şekli verdikten sonra tepsiyi yağlamadan(isteyen yağlı kağıt kullanabilir) önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip sunuma hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Hamura 1 resimdeki şekli vermek için; 
Hamuru 3 mm kalınlığında açıyoruz. Daha sonra bardak veya kalıp yardımıyla 5 cmlik yuvarlaklar oluşturuyoruz. Tepeleme bir tatlı kaşığı iç koyarak iki yuvarlak hamuru üst üste koyuyoruz. Yanlarını çatalla bastırarak kapatıyoruz. Ortadan çapraz şekilde iki kesik açıyoruz(bıçakla fazla bastırmadan).

Hamura 2. resimdeki şekli vermek için;
10 cm çapında hamuru 2 mm kalınlığında açıyoruz. Hamurun yarısının üst tarafına bıçakla Dışa çıkmadan, hamurun içine 4-5 kesik atıyoruz (yarıdan biraz kısa olacak). Hamurun diğer yarısına içi koyup, sigara böreği gibi sarıp yarım ay şekline getiriyoruz. Uç kısımları sıkıştırıyoruz.




2 yorum:

  1. Elmalı kurabiye ye bayılırım...
    Nefissss olmuşlar tatlım...
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil